Philips lanceert Net Display Modules

Philips Components, onderdeel van het Philips-concern, heeft onder de naam Net Display Modules een complete nieuwe familie van internet-apparatuur gelanceerd.

Met de lancering bevestigt Philips dat het een belangrijke rol wil spelen in de digitale kerntechnologie die draadloze verbindingen mogelijk maakt. Met de Net Display Modules komt een gestandaardiseerde architectuur voor internet-apparatuur, met de daarbij behorende beeldschermtechnologie, binnen handbereik. De nieuwe lijn maakt het voor oem'ers mogelijk de kleinste en lichtste consumentenproducten te leveren die ooit op de markt zijn verschenen.
Daarbij gaat het onder andere om 'web tablets' en om mini-beeldschermproducten die werken via draadloze verbindingen. Volgens ceo Matt Medeiros van Philips Components kan Philips met de nieuwe productlijn zijn kennis en ervaring op het gebied van beeldschermen, data-opslag en draadloze connectiviteit optimaal benutten.
Philips werkt bij de totstandbrenging van de nieuwe productlijn nauw samen met een aantal strategische partners. Zo bevatten de Net Display Modules een National Semiconductor Geode SC3200 systeemchip en een Transmeta Crusoe TM3400 chip. Philips integreert deze producten van de partners tot 80 procent complete consumentenproducten. De module bestaat voorts uit een geavanceerd LCD-scherm, met onder andere een geïntegreerd 'touch screen' en een faciliteit voor internettoegang. Daarnaast bevat de module een aantal softwaredrivers die een besturingssysteem naar keuze ondersteunen. De rest, zoals het ontwerp, de gebruikersinterface en de applicaties, kan door de oem'ers zelf worden bepaald.
Naast de Net Display Modules heeft Philips tevens zijn strategie voor de wereldwijde adoptie van de Bluetooth-technologie bekendgemaakt. Het heeft zichzelf daarbij gepositioneerd als 'shopping hub' voor oem'ers die draadloze producten (gebaseerd op Bluetooth en 802.11b) op de markt willen brengen. Ook hier werkt Philips nauw samen met strategische partners, zoals Cambridge Sillicon Radio (CSR), Intersil, Silicon Wave en Widcomm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.