Unit4 vergroot verhandelbaarheid aandelen

HAARLEM- Softwarebedrijf Unit4 gaat de aandelen één op twee splitsen om de verhandelbaarheid te vergroten, zo heeft het bedrijf gisteren aangekondigd.

Op een buitengewone vergadering op 23 januari moeten de aandeelhouders groen licht geven voor de daarvoor benodigde aanpassing van de statuten.
De bijeenkomst is verder gewijd aan de fusie met het Noorse Agresso. In augustus van dit jaar deed Unit 4 een bod van 173 miljoen euro op deze branchegenoot. De overname wordt betaald in aandelen. Hierdoor neemt het uitstaande aandelenkapitaal van Unit 4 met veertig procent toe.
Omdat nog altijd niet alle aandeelhouders van Agresso hun aandelen hebben aangemeld, besloot de Nederlandse onderneming eerder al nog eens 600.000 extra aandelen uit te geven, waardoor er momenteel 11,77 miljoen aandelen Unit4 in omloop zijn. Met de opbrengst daarvan wordt de resterende 8 procent van de aandeelhouders in contanten betaald. In het aandeel Agresso kan vanwege de 'uitrookprocedure' niet meer gehandeld worden. Dat betekent dat aandeelhouders die nog geld voor hun aandeel willen hebben, dat alleen kunnen krijgen door ze aan Unit4 over te doen.
Na de splitsing zullen er 23,55 miljoen aandelen Unit4 in omloop zijn. Het idee achter de splitsing is dat er meer handel in het aandeel zal komen, wat uiteindelijk moet resulteren in een koersstijging.
Hoe het bedrijf draait, is nog even afwchten. Op 27 maart maakt Unit4 de jaarcijfers over 2000 bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.