Overheid steeds beter op het internet

Deze week verklaarde 'ICT-minister' Van Boxtel in het weekblad Carp dat hij alles op alles zet om alle overheden de stap naar het internet te laten zetten.

En volgens de Internet Monitor Overheidswebsites 2000 lukt hem dat aardig: het aantal overheidssites is het afgelopen jaar met 50 procent gegroeid.
Ook de kwaliteit van de sites blijft toenemen. De beste site van het afgelopen jaar is een thematische site van de Raden van Rechtsbijstand. In de categorie ministeries haalde het ministerie van economische zaken de hoogste score, bij de gemeenten de site van Amsterdam. Onder de categorie 'overige sites' scoorde de sitehttp://www.ministervanboxtel.nl het beste. Via die site heeft Van Boxtel een aantal keren drukbezochte chatsessies gehouden met belangstellende internetters. Hij is daar even mee gestopt, maar in Carp kondigt hij aan de draad weer te zullen oppakken.
Volgens de monitor zal het aantal en de kwaliteit van de overheidssites ook dit jaar weer stevig groeien. Ook de dienstverlening via het internet zal beter worden. Gemeenten kunnen gebruik maken van de gratis productencatalogus waarmee zij burgers bepaalde produkten kunnen aanbieden, zoals officiële documenten die kunnen worden gedownload. Van Boxtel geeft subsidie aan gemeenten die de productencatalogus op internet willen zetten. Eerder heeft hij geld vrijgemaakt om gemeenten de mogelijkheid te bieden om het internet op te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-19T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.