Landis maakt rekenmethodes voor Malmberg

Landis Interactive Media Eindhoven, onderdeel van Landis ICT Group, gaat interactieve leermiddelen voor rekenmethodes voor het basisonderwijs ontwikkelen.

Dit gebeurt in opdracht van uitgeverij Malmberg in Den Bosch.
Zowel voor de reken wiskundemethodes "Pluspunt " als "De wereld in getallen", met name gebruikt door kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, worden op dit moment interactieve CD-roms ontwikkeld. Zeven van de tien basisscholen maken gebruik van één van beide rekenmethodes. Met de opdracht is een bedrag tussen 1 en 2 miljoen gulden gemoeid.
Landis Interactive Media is gespecialiseerd in oplossingen voor elektronisch zaken doen, elektronisch leren en ontwerpt, bouwt, implementeert en onderhoudt E-business, E-commerce en E-learning internetoplossingen. Op het gebied van educatieve elektronische toepassingen voor kinderen en volwasseneducatie is het bedrijf marktleider in Nederland. Dit bedrijfsonderdeel heeft vestigingen in Eindhoven en Utrecht en er werken ongeveer 63 mensen.
Malmberg is al jaren marktleider op het gebied van de belangrijkste vakgebieden in het basisonderwijs. Vrijwel elk kind in Nederland werkt met één en vaak meerdere leerboeken of computerprogramma's van Malmberg. Malmberg is een werkmaatschappij van de Verenigde Nederlandse Uitgeversbedrijven (VNU) te Haarlem, maar staat op de nominatie om te worden verkocht. De Duitse uitgever Bertelsmann geldt als de belangrijkste geïnteresseerde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.