Jorritsma spreekt per satelliet over ICT

Minister Jorritsma van Economische zaken heeft vandaag via de satelliet een toespraak gehouden om de grootse internetplannen van Groningen luister bij te zetten.

Volgens de gemeente is de noordelijke hoofdstad met bijna 200.000 inwoners plus een universiteit een prima vestigingsplaats voor internetbedrijven. Daarom wil Groningen één van de grootste internetknooppunten van Nederland worden. Een aantal bedrijven, waaronder twee Amerikaanse multinationals, hebben plannen ontwikkeld waardoor Groningen deze status kan bereiken. Minister Jorritsma ziet deze ontwikkeling niet alleen als een impuls voor Noord-Nederland, maar verwacht ook dat Groningen als ICT-knooppunt bij kan dragen aan haar ambitie Nederland koploper te maken op de Elektronische Snelweg (De Digitale Delta).
Alle betrokken partijen, waaronder energie- en kabelbedrijf Essent, zullen vandaag de precieze plannen bekendmaken. Groningen probeert al langere tijd, onder meer via vestigingssubsidies, technologiebedrijven te interesseren. Een paar maanden geleden verlieten juist twee veelbelovende start-ups de gemeente omdat ze vonden dat ze te weinig medewerking kregen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-24T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.