Getronics klaar met verkopen core-business

Getronics heeft gisteren alle bedrijven afgestoten die de automatiseerder niet meer tot zijn core-business rekent.

Getronics verkocht de Spaanse computerdistributeur Diode, dat een omzet kent van 94 miljoen euro, aan het zittende management.
Ruim een jaar geleden begon Getronics met de verkoop van alle bedrijfsonderdelen die niet meer pasten in het nieuwe concept. In een jaar tijd heeft Getronics voor ruim twee miljard gulden aan niet-strategische bedrijven verkocht. Het ging daarbij vooral om laagrenderende hardwareactiviteiten, zoals de productie, distributie en onderhoud van automatische kassystemen en telautomaten. Het bedrijf richt zich nu volledig op advieswerk en zakelijke oplossingen die een hoger rendement opleveren.
Getronics verkocht onder meer Getronics Transactions en Card Services (elektronische betalingssystemen), SIAB en Cable Print (financiële zelfbedieningsactiviteiten) en Alliance Managed Services (IT-onderhoudsdiensten).
Het bedrijf stelt dat de verkoop van Diode geen effect heeft op de financiële vooruitzichten zoals die op 22 november vorig jaar voor het afgelopen en het lopend jaar werden afgegeven. Getronics verwacht over vorig jaar een omzet van vier miljard euro te realiseren, met een brutowinstmarge van zes procent. Dit jaar daalt de marge naar 5,4 procent bij een gelijkblijvende omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Tonneke Vuurmans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.