Met de dvd-speler van Samsung internet op

Samsung gaat een internet-dvd-speler op de markt brengen. Het apparaat is uitgerust met een Ziva 5-chip van het Amerikaanse C-Cube Microsystems.

De Ziva 5 heeft een 32-bit architectuur die tekent voor een kloksnelheid van 150 MHz. De chip is uitgerust met DSP-extensies (Digital Signal Processing) om beeld en geluid optimaal te verwerken. Naast het afspelen van DVD-films valt er op het apparaat ook te surfen, te emailen, te chatten of andere dingen op het net te doen. De surf- en afspeel-activiteiten zijn voor wie dat wil met elkaar te combineren. Het apparaat heeft een draadloos toetsenbord op basis van infrarood-communicatie en is uitgerust met een 56K modem. In het apparaat is een browser opgenomen van Planetweb.
De internet-dvd-speler van Samsung is aan te sluiten op de televisie en is daarmee een van de vele apparaten die zich richt op de toekomstige combinatie van televisie, video en internet. Diverse bedrijven, waaronder C-Cube, Motorola en Philips, zijn bezig met het op de markt zetten van internet-opzetkastjes. Kabelaar UPC heeft nu al een dergelijk apparaat van Philips in de aanbieding, dat weinig kan vanwege vertragingen in de ontwikkeling van het Microsoft besturingssysteem. Ook Nokia heeft een opzetkastje in de aanbieding waarmee via de telefoonlijn interactieve televisie aan te bieden is.
Volgens een woordvoerder van Samsung Nederland komt het apparaat niet voor eind van dit jaar op de Europese markt. Ook zal het apparaat waarschijnlijk uitgerust worden met een harde schijf, zodat informatie opgehaald van internet te bewaren is. Waarom de dvd-speler alleen beschikt over een v.90 modem is Samsung Nederland een mysterie. Als via een dergelijke verbinding een Gbytes grote dvd-film van internet opgehaald wordt, is het apparaat daar dagen mee bezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.