Xerox-medewerkers Venray dupe van verliezen

Het noodlijdende Xerox maakt bekend in het eerste kwartaal wereldwijd 4.000 banen te schrappen. Meer ontslagen staan later dit jaar gepland.

De ontslagronde van 4.000 medewerkers in dit eerste kwartaal heeft vrijwel zeker gevolgen voor de Nederlandse Xerox vestiging in Venray. Xerox heeft eerder deze maand al aangekondigd een deel van de Europese productie te verplaatsen naar Oost-Europa en het Verre Oosten. Met de bekendmaking van deze reorganisatie werd de Nederlandse vestiging al genoemd als genomineerde voor kostenvermindering en efficiëntieverbetering. Hoe de banenvermindering in Nederland uitpakt is nog niet bekend. Marcel Frielink, algemeen directeur personele zaken bij de Venrayse Xerox-vestiging, is met betrekking tot de reorganisatie aangesteld als woordvoerder. "Er valt nu nog niets over te zeggen. We verwachten hier de komende drie maanden meer duidelijkheid in te geven. De details worden nu uitgewerkt en worden bekend gemaakt in de loop van februari, maart." In het laatste kwartaal van vorig jaar heeft het Amerikaanse kopieerconcern al 2.000 banen laten verdwijnen. De 4.000 banen die in het eerste kwartaal verdwijnen, vormen net geen vijf procent van het totale aantal arbeidsplaatsen.
De bekendmaking kwam gisteren bij de presentatie van de resultaten over het laatste kwartaal van 2000. Het verlies bedroeg 384 miljoen dollar vergeleken met een winst van 1,4 miljard dollar in 1999. De jaaromzet zakte van 19,5 miljard dollar tot 18,6 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.