Newconomy haalt Oscar Appeldoorn terug

Bij Newconomy is de verwarring zo groot dat het interim-management een beroep heeft gedaan op voormalig bestuurder Oscar Appeldoorn om terug te keren.

Appeldoorn die vorig week opstapte na enige aandrang, overweegt ernstig zijn oude functie weer op te pakken.
Door eliminatie van de volledige top van Newconomy dreigen de dagelijkse operaties spaak te kopen. Kees Scholtes moet als opvolger van Maurice de Hond een nieuwe strategie ontwikkelen. Maar de problematiek bij een aantal deelnemingen is dermate groot dat het werk hem te veel dreigt te worden. Omdat Oscar Appeldoorn bij een groot aantal deelnemingen van de hoed en de rand weet, is hij gevraagd Newconomy bij te staan.
Ook het verder zakken van de aandelenkoers speelt hier een rol bij. Appeldoorn heeft De Hond inmiddels om zijn mening gevraagd. Deze laatste begrijpt wel dat een terugkeer van Appeldoorn in het belang van Newconomy is. De Hond heeft als grote aandeelhouder ook voordeel van koersherstel. Appeldoorn gaat zich vooral met de lopende zaken bezig houden. Hij blijft buiten de ontwikkeling van een nieuw beleidsplan.
Een probleem wordt nog de stemming tijdens de komende aandeelhoudersvergadering. Appeldoorn kan met een belang van bijna 6,4 procent nog een cruciale rol spelen bij de stemming over het definitieve vertrek van De Hond. Als Appeldoorn voor De Hond stemt zoals hij tot nog toe van plan was, valt hij Kees Scholtes af. En dat kan ook niet de bedoeling zijn bij het terughalen van Appeldoorn bij Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.