Friesland Bank en NOM samen in ict-fonds

De Friesland Bank en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij gaan samenwerken bij investeringssteun voor ict-ondernemingen.

De bank en de regionale investeringsmaatschappij zijn grootaandeelhouder geworden van Newion Investments, een organisatie die durfkapitaal verleent. Newion heeft in totaal 28 miljoen euro (62 miljoen gulden).
Newion is ontstaan uit de verzelfstandiging van de technologieportefeuille van de NOM. Behalve met kapitaal wil Newion ondernemingen begeleiden wanneer de bedrijven groter worden. De huidige portefeuille van Newion Investments bestaat uit zestien ict-ondernemingen, die in grootte varieren van tien tot vijfhonderd personeelsleden. Naast de NOM en de Friesland Bank zijn ook Van Lanschot Bankiers en een groep investeerders aandeelhouder.
De Friesland Bank denkt zo te kunnen inspelen op de toenemende behoefte aan kapitaal onder ict-bedrijven. Vorige week benadrukte de gemeente Groningen nog eens dat ze een van de grote IT-steden van Nederland wil worden. Groningen probeert onder meer via subsidies en andere gunstige vestigingsvoorwaarden IT-bedrijven binnen te halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.