TKH breidt telecomactiviteiten uit

De Twentsche Kabel Holding (TKH) neemt de Zweedse technische handelsonderneming Ekhov over. De overnamesom wordt niet bekend gemaakt.

De overname gaat volgens TKH een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van de Twentse onderneming en vindt met terugwerkende kracht plaats per 1 september 2000. De activiteiten van Ekhov passen in de doelstelling van TKH om een Europees netwerk van technische handelsbedrijven te bezitten, dat haar hele assortiment verkoopt. Dit moet naar verwachting resulteren in een omzetgroei naar ongeveer 250 miljoen euro in 2003.
De Ekhov groep bestaat uit 35 medewerkers en bereikte vorig jaar een omzet van 14 miljoen euro. Ekhov is een groep groeiende technische handelsondernemingen op het gebied van componenten en systemen voor de telecommunicatiemarkt. Hieronder vallen producten op het gebied van ICT voor de telecommunicatie-infrastructuur (passieve componenten), datacommunicatie en producten om gebouwen veilig te maken. Met de overname betreedt TKH voor het eerst de Scandinavische markt. De TKH beschikt momenteel, naast Zweden, over dergelijke vestigingen in Duitsland, België en Polen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.