Lucent Gouda moet de deuren sluiten

Lucent dient vandaag een adviesaanvraag in voor het voorgenomen besluit de activiteiten van de Goudse vestiging te beëindigen.

Dit voorgenomen besluit heeft gevolgen voor het huidige team van medewerkers. Lucent Technologies zal al het mogelijke doen om de gevolgen voor de medewerkers zo goed mogelijk op te vangen. Bemiddeling naar functies zowel binnen als buiten Lucent Technologies wordt in overleg met de vakorganisaties besproken. In totaal zijn er 43 medewerkers bij Lucent in Gouda in dienst. Lucent heeft de intentie om per 1 juli 2001 tot een afronding van de activiteiten te komen.
Zoals te lezen is in het jongste nummer van Computable (2 februari) heeft Lucent al eerder aangegeven tienduizenden banen te schrappen binnen zes weken. Hierbij werd echter aangegeven dat de Nederlandse vestigingen buiten schot zouden blijven. FNV bondgenoten heeft toen al aan Computable aangegeven wel gevolgen te voorzien, zoals bijvoorbeeld verschuivingen van personeel.
Lucent moet wereldwijd enkele miljarden guldens bezuinigen om haar concurrentiepositie te verbeteren. In dit verband is onder meer de productportfolio van alle bedrijfsonderdelen geëvalueerd. Duidelijk is dat het productportfolio van Lucent in Gouda direct betrokken is bij het Lucent-herstructureringsprogramma.
In Nederland biedt Lucent Technologies werkgelegenheid aan circa 3.500 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.