WNF ziet internet als actiemiddel

Het Wereld Natuur Fonds heeft internet ontdekt als een nieuw actiemiddel. Oproepen om politici via email onder druk te zetten en mussentellingen via internet door te geven, zijn hier uitingen van.

Het gaat niet goed met de mus in Nederland, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) die dit jaar 100 jaar bestaat. Samen met de Vogelbescherming Nederland verzamelt de organisatie gegevens over de huismussen en ringmussen in ons land. De stellige indruk bestaat dat de gevederde vriendjes minder taltijk zijn dan jaren geleden. Met de actie wil KNNV duidelijkheid scheppen. Het WNF roept op om via de websitehttp://www.knnv.nl/mussenonderzoek te melden of ergens mussen zijn.
De natuurvrienden gebruiken internet ook om minister-president Wim Kok onder druk te zetten om tegen de door Japan gewenste permanente zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te stemmen. De oosterlingen hebben de woede van het WNF op de hals gehaald vanwege hun walvisjacht.
Wie dan nog email-zin heeft, kan ook de Eerste Kamer elektronische bestoken om de leden ervan te bewegen in te stemmen met een regeling om verantwoord hout in de handel te voorzien van een groene sticker en niet duurzaam geproduceerd hout een rood kleefplaatje te geven. Dit gebeurt in het kader van de actiehttp://www.whataboutus.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-01T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.