Letsbuyit gereanimeerd en blijft in leven

Letsbuyit.com heeft de huidige financieringsronde met succes afgerond. Inclusief de eerder opgehaalde 4 miljoen euro heeft het bedrijf 52 miljoen euro weten te vinden.

Hiermee beschikt de onderneming direct over 20 miljoen euro, de rest van het geld komt in de loop van het jaar vrij, beginnend op 1 maart. Voor deze datum wil het bedrijf de eerder aangekondigde reorganisatie afronden. Onder deze reorganisatie vallen de 200 ontslagen en de sluiting van tenminste vier vestigingen van de online winkel.
Het bedrijf wil nu zo snel mogelijk naar de rechtbank met het verzoek om het uitstel van betaling op te heffen. In ruil voor de investeringen gaat Letsbuyit.com 125 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.
Letsbuyit.com raakte eind vorig jaar in de problemen en is vorige maand op het nippertje ontsnapt aan een faillissement. De reddende engel kwam toen in de vorm van de Duitse durfkapitalist Kimvestor. Deze toonde zich bereid zo'n 50 miljoen euro in het bedrijf te steken. Eerder deze maand maakte het bedrijf al bekend 200 medewerkers te moeten ontslaan om kosten te besparen.
Het vertrouwen in Letsbuyit.com lijkt hiermee enigszins hersteld. Op de Duitse Neuer Markt verdubbelde de koers van het aandeel dinsdagochtend in waarde, van 0,68 naar 1,20 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.