Tryllian stelt zijn toekomst veilig

Tryllian is er via een nieuwe financieringsronde in geslaagd voldoende geld binnen te halen om zijn activiteiten verder uit te bouwen.

, die het internet afzoeken naar'customized' informatie, heeft 11 miljoen euro opgehaald bij het Belgische Flanders Language Valley Fund, het Japanse NIF Ventures en de oorspronkelijke investeerders van Tryllian:venture capitalist NPM Capital, internetinvesteerder Newconomy en internetbroedkamer Twinning.
Met het nieuwe kapitaal wil Tryllian zijn'mobile agent'-technologie op een commerciële wijze aan de man brengen, waarbij het streeft naar verdere internationale expansie. De tweede financieringsronde is begeleid door het Belgische GIMV, dat volgens eigen zeggen onder de indruk is van de'mobile agent'-technologie die Tryllian levert. Via deze weg is Tryllian er volgens president en oprichter Christine Karman in geslaagd de Japanse investeerder NIF Ventures aan de haak te slaan. "De Japanners zijn erg geïnteresseerd in onze technologie en voor ons betekent het contact met NIF een ingang op de Aziatische markt."
Karman verzekert overigens dat de investering van Newconomy niet in gevaar komt door de deplorabele staat waarin de internetinvesteerder op dit moment verkeert. "Die investering is al enige tijd geleden vastgelegd; het geld dat we van Newconomy krijgen is veilig gesteld."
In een toelichting verklaart ceo Gerard van Hoorn dat het succes van de tweede financieringsronde te danken is aan de prestaties die Tryllian over de afgelopen twee jaar heeft bereikt. "We zijn er via onze vestiging in Californië in geslaagd een positie in de VS te verwerven en onze'mobile agent' technologie via onderzoek en ontwikkeling te optimaliseren. Nu zullen we onze'business' verder uitbouwen door ons te concentreren op marketing en sales."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.