Getronics haalt miljoenenorder binnen

Getronics heeft een miljoenenorder binnengehaald van Shell voor de ontwikkeling en het onderhoud van een geheel nieuwe wereldwijde ICT-infrastructuur.

Shell's ICT-infrastructuur is een van de meest omvangrijke in de wereld. Het project omvat 90.000 werkstations op meer dan duizend locaties in meer dan 135 landen. Getronics is aangetrokken om de nieuwe uniforme desktop computer en serveromgeving te installeren én de benodigde onderhouds- en supportdiensten te leveren. Het contract is getekend voor drie jaar en heeft een initiële waarde van circa 75 miljoen euro.
Door een overstap te maken naar een uniforme computerinfrastructuur wil Shell 30 procent besparen op zijn automatiseringskosten. Shell verwacht op meerdere fronten besparingen te realiseren, onder meer door het sneller kunnen implementeren van nieuwe softwareversies en betere informatie-uitwisseling met medewerkers en klanten. Hoeveel de kostenbesparing in geld bedraagt, is vooralsnog niet bekend.
Het gehele project, dat gefaseerd wordt uitgevoerd, moet naar verwachting in 2002 zijn afgerond. Vanwege deze omvang zijn er afspraken gemaakt met onderaannemers voor levering van diensten in bepaalde regio's. De Getronics diensten zijn onderdeel van het onlangs gelanceerde Getronics Networkplace. Dit is een programma wat alle aspecten van elektronische handel bestrijkt. Getronics heeft hier afgelopen december nog 20 miljoen gulden in geïnvesteerd.
Naast de Networkplace diensten, zal Getronics Cisco-producten leveren om het netwerk te kunnen upgraden naar de normen en toekomstige eisen, die de wereldwijde infrastructuur van Shell stelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.