NVB in gesprek met SHO over email-collecte

De NVB is in gesprek met de Samenwerkende Hulporganisaties over het inzamelen van geld via email voor hulp aan het door een aardbeving getroffen India.

Eerder verklaarde de Nederlandse Vereniging van Banken via secretaris G. Boudewijn in NRC Handelsblad dat het werven van gelden via email 'nog niet veilig was'. Maar nu lijkt de Nederlandse Vereniging van Banken toch bereid in een nader overleg met de gezamenlijke hulporganisaties naar een oplossing te zoeken. De SHO wilden de abonnees van internet-providers via een machtiging vragen een bedrag te storten voor de hulp behoefenden in India. De ontvanger zou daarvoor alleen zijn rekeningnummer, adres en bedrag in hoeven vullen en deze gegevens vervolgens moeten retourneren aan de provider. Maar de Nederlanse Vereniging van Banken achtte deze procedure 'niet veilig genoeg'.
Ook provider Xs4all heeft zich tegen de online inzamelings-actie gekeerd, maar vanwege andere redenen. De internetprovider heeft op het principiële standpunt dat z'n abonnees niet lastig mogen worden gevallen door ongevraagde mail, ofwelspam, hoe goed de actie van de SHO ook is bedoeld.
Inmiddels lijkt er enige beweging te zijn gekomen in het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Volgens woordvoerster Hotske Detmers-Bakker is de vereniging in gesprek met de SHO over een mogelijke oplossing. Maar over de uitkomst van dit overleg bestaat nog geen duidelijkheid

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.