Esperanto mag door naar de volgende ronde

De in Nederland gevestigde provider van B2B-integratiesoftware Esperanto, heeft 5 miljoen euro opgehaald in zijn eerste financieringsronde.

Met dit geld wil Esperanto een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van zijn producten en aan de wereldwijde verkoop daarvan.
De financieringsronde werd begeleid door de Nederlandseventure capitalist Gilde IT Fund en het in het Duitse München gevestigde Wellington Partners. Gilde heeft daarbij ongeveer 70 procent van de financiering van Esperanto voor zijn rekening genomen. Esperanto ontwikkelt en verkoopt softwareproducten voor snelle en flexibele integratie van internet- en intranet-applicaties. Daarbij staat de integratie in de B2B- en internetomgeving voorop.
Volgensinvestment manager Bob Visser van Gilde heeft Esperanto 'op een slimme wijze' zijn B2B product ontwikkeld en op de markt gebracht en is het erin geslaagd een aantal aansprekende afnemers, zoals ABN Amro, als klant binnen te halen. Visser heeft duidelijk vertrouwen in de haalbaarheid van het product van Esperanto. "In de VS hebben Amerikaanse investeerders nogal eens hun hoofd gestoten aan nieuwkomers op de internetmarkt, maar Esperanto heeft volgens ons met zijn B2B-product goede papieren."
Een van de gebruikers van Esperanto is het Nederlandse bedrijf Purdoc, dat procurement-applicaties levert aan bedrijven. Het bedrijf neemt daarmee volgens eigen zeggen een groot deel van de inkoopprocessen bij zijn klanten 'geautomatiseerd' uit handen. Purdoc schakelt de kennis en software van Esperanto in voor de koppeling met de diverse leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.