Baan kiest voor verticale benadering

Het Barneveldse Baan wil zichzelf tegenover de concurrentie onderscheiden als gespecialiseerde vertical supplier binnen de industriesector.

Met deze verticale benadering - waarbij Baan, inmiddels onderdeel van de Briste investmentgroep Invensys, zich wil positioneren als'best of industry' - kiest de onderneming bewust een andere koers dan zijn rivalen, zoals Sap, Oracle, PeopleSoft en JDEdwards & Co. Deze bedrijven kiezen juist voor het aanbieden van horizontale applicaties voor de zakelijke markt.
De strategie van Baan is gebaseerd op een 'bouwen op basis van orders'-systeem in verticale sectoren zoals de automotive-, elektronica-, luchtvaart en defensie-industrie. "De oplossingen die het meest succesvol zijn, zijn die voor de verticale sectoren", aldus senior vice president marketing en allianties, Henk de Ruiter. "Dat komt doordat de inzichten, de content en het type applicatie altijd verschillend zijn."
Met de 'verticale' keuze lijkt Baan zich uit te sluiten van een groot aantal marktsegmenten. Maar sommige analisten vinden de keuze juist verstandig. Zij wijzen erop dat ook binnen de ERP-sector het kunnen aanbieden van toegevoegde waarde en gespecialiseerde kennis steeds belangrijker wordt. Bovendien vullen de expertise van Invensys - vooral goed in'automation'en controlesystemen - en de ervaring van Baan in ERP-systemen voor de industrie elkaar goed aan. Beide bedrijven kunnen daarmee een onderscheidende rol spelen in de industriesector. Het platform waarmee Baan zijn positie binnen de industriesector wil verstevigen is het recentelijk bekend gemaakte Ibaan, dat Baan's bestaande ERP-kennis combineert met nieuwe (internet-)elementen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.