Exact breidt uit op Amerikaanse markt

Het Delftse softwareconcern Exact neemt het Amerikaanse Macola Technologies over. Dit heeft zij gelijk met de jaarcijfers bekend gemaakt.

Het in Ohio gevestigde Macola heeft met haar 7.000 klanten een stevige positie in het middensegment van de Amerikaanse markt. Exact ziet de acquisitie als een belangrijke stap en hoopt hiermee een sterk platform te creëeren voor de lancering van e-synergy in de VS. De acquisitie wordt voor driekwart uit eigen middelen gefinancierd en de resterende 25 procent in aandelen.
Het bedrijf heeft 250 medewerkers in dienst en een omzet van 30 miljoen euro. Haar producten zijn bekend onder de naam Progression en zijn gebaseerd op een standaardtechnologie en ondersteunen Microsoft SQL-server. Progression is software gericht op accounting, logistiek en productie. De verkoop van de software gebeurt via een verspreid dealernetwerk in de VS. Buiten de VS verloopt de verkoop via een netwerk van distributeurs.
Bij de bekendmaking van de jaarcijfers bleek de verkoop van Exact-software met 13 procent gedaald te zijn tot 58,5 miljoen euro. Exact ziet de daling als gevolg van terughoudendheid in de markt en de verzadiging van de traditionele Enterprise Resource Planning (ERP)-markt. De nettowinst van het softwarebedrijf steeg echter met 30 procent naar 28,7 miljoen euro. Deze groei is voornamelijk te danken aan de uitbreiding van onderhoudscontracten met 20 procent tot 76,8 miljoen euro. Bij de presentatie gaf Exact aan voor 2001 een stijging van de winst van 15 tot 20 procent te verwachten ten opzichte van geheel 2000. Vooral in de tweede helft van dit jaar voorzien zij een forse omzetgroei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.