Binck neemt online beleggers IMG over

Internetbroker Binck neemt de internettak van aandelenmakelaar IMG over. Binck biedt alle internetklanten van IMG Holland de mogelijkheid om over te gaan op het systeem van Binck, zo heeft hoekmansbedrijf AOT bekendgemaakt.

AOT heeft een belang van 25 procent in Binck. Binck is sinds oktober vorig jaar actief met online-beleggen via de websitehttp://www.binck.nl.
Momenteel laat de regelgeving op de effectenbeurs het niet toe dat een hoekmansbedrijf, dat op de beursvloer zelf actief is, een belang van meer dan een kwart in een broker bezit. Maar per 1 juli worden de regels versoepeld en zal AOT een meerderheidsbelang in Binck nemen. Voor de overname van de IMG-klanten krijgt Binck een financiering van 3,75 miljoen gulden van AOT. Een deel wordt gebruikt om IMG te betalen, de rest wordt gebruikt voor het eigen vermogen van Binck.
IMG zal de internetactiviteiten per 15 maart beëindigen. Binck is in hoge mate geautomatiseerd, waardoor slechts een geringe uitbreiding van het aantal medewerkers noodzakelijk is, aldus AOT. De benodigde werknemers komen van IMG over. AOT verwacht dat Binck nog dit jaar zal bijdragen aan de winst van het hoekmansbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.