Rijk voert grootste intranet Nederland in

Het ministerie van Binnenlandse Zaken begon deze week met de invoering van een intranet waardoor de 150.000 rijksambtenaren met elkaar kunnen communiceren.

Ook kunnen ambtenaren van de verschillende ministeries elkaars stukken lezen.
Het systeem heet RYX en 21 juni gaat het officieel van start. Het systeem is uiteraard het grootste intranet van Nederland. De kosten bedragen enkele tientallen miljoenen guldens.
Het project moet zichzelf snel terugverdienen, omdat ambtenaren veel efficiënter kunnen werken. Niet alleen is intramail veel sneller dan de gewone post, het is de bedoeling dat veel stukken gemakkelijker beschikbaar komen. Als een ambtenaar een stuk van een collega op een ander ministerie nodig heeft, moet hij dat ook kunnen ophalen als die collega er om wat voor reden dan ook niet is.
Het ligt voor de hand dat het intranet een dankbaar object wordt voor hackers. Maar volgens het ministerie wordt het systeem goed beveiligd en kunnen alleen rijksambtenaren er gebruik van maken. Of dat echt zo is, zal moeten blijken. Maar na het bemachtigen en doorspitten van tien ambtelijke nota's zal de animo onder de hackers wellicht wel afnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.