HP waarschuwt voor veiligheid bij PDU's

Hewlett Packard waarschuwt vandaag voor gevaarlijke Power Distribution Units die vanaf december 1999 zijn verkocht. In Nederland gaat het om ongeveer 2000 stuks.

Hoewel er volgens HP woordvoerder Jos Baltus nog geen gewonden zijn gevallen, is uit tests gebleken dat in zeldzame gevallen de PDU een elektrische schok kan veroorzaken bij direct fysiek contact met de PDU. Het probleem kan optreden wanneer de interne, belangrijkste veiligheidsaarde van de PDU per ongeluk wordt onderbroken. De PDU's worden met name gebruikt in HP systeemkasten (19"-rack systems of cabinets genoemd). De PDU is het onderdeel dat de interne stroomverdeling regelt.
HP verzoekt met klem het inspecteren en vervangen van de PDU's uitsluitend over te laten aan gekwalificeerde en speciaal getrainde HP servicemedewerkers.
Jos Baltus meldt dat HP heeft weten te achterhalen dat er in Nederland 2000 PDU's zijn verscheept van december 1999 en dat alle partners op de hoogte zijn gebracht. Ook enkele achterhaalde klanten zijn geïnformeerd over de veiligheidsproblemen. Gebruikers die nog niet op de hoogte zijn gebracht, worden verzocht direct contact op te nemen met HP via telefoonnummer 020- 547 9990. De PDU wordt gratis vervangen, ongeacht de garantiestatus.
Meer informatie is te vinden op de websitehttp://www.hewlett-packard.de/pduprog/nl/dut/pduprog.htm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.