Tech Data breidt Licencing On-Line uit

Wie gebruik maakt van de Licencing On-Line (LOL) tool van Tech Data kan zijn lol op, de licentie-tool kan ook gebruikt worden voor Symantec en Novell software.

Naast de toevoeging van Symantec en Novell, is het nu ook mogelijk om eenvoudig autorisatienummers of contractnummers op te zoeken. Dit maakt het mogelijk om de klant via de juiste staffel een gepaste aanbieding te doen. Tech Data verwacht op korte termijn hier ook de Veritas pakketten in aan te kunnen bieden. Op langere termijn kunnen ook leveranciers als Adobe, Lotus en Computer Associates gevonden worden in de LOL-tool.
De tool van Tech Data is vorig jaar juni gelanceerd voor de Microsoft-pakketten. Momenteel wordt 80 procent van alle orders via de tool door Tech Data klanten geplaatst. Hierdoor is er binnen de License Desk van de distributeur meer ruimte gekomen voor telefonische ondersteuning op het gebied van offerte-begeleiding en advisering.
Cora Pruissen, manager License Desk bij Tech Data, geeft aan dat Tech Data door blijft gaan met de verdere ontwikkeling van de LOL-tool: "We blijven bezig om de functionaliteit uit te breiden. Om dit moment is er al een aardig stukje intelligentie in de tool verwerkt. Zo weigert het programma bijvoorbeeld berekeningen uit te voeren als er foutieve informatie is ingevoerd. Op dit moment zijn de disk en doc's setjes nog een aandachtspunt. Het vergt technologisch gezien meer om deze op de juiste manier via de tool te bestellen. Hier zijn we momenteel druk mee bezig. In de toekomst zien wij ook de mogelijkheid van rapportages als een belangrijk punt van de LOL-tool. Wij willen klanten de mogelijkheid bieden om verschillende rapportages uit te printen. Hierbij kan gedacht worden aan rapportages over licentiecontracten die in een bepaalde maand aflopen. Of bijvoorbeeld aan order- of omzetrapportages."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-13T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.