Computers sociale dienst vreten miljoenen

Het Nieuwe Uitkeringen Systeem van de Amsterdamse sociale dienst gaat ruim 5 miljoen gulden extra kosten, zo heeft het gemeentebestuur geconstateerd.

De gemeente moddert al jaren met de invoering van het nieuwe computersysteem. Het project kostte tot nu toe ruim 75 miljoen gulden en daar moet nu nog 5,2 miljoen gulden bij.
Na jaren van overleg koos de gemeente in 1998 voor het nieuwe NUS-systeem. Maar pas vorig jaar kon met de invoering in twee kantoren een begin worden gemaakt. Dit jaar moet het nieuwe systeem in de rest van de stad worden ingevoerd.
De extra kosten zijn, volgens het college, een gevolg van het uitlopen van de invoering. Het Rijk heeft de sociale dienst in Amsterdam al meerdere malen op de vingers getikt. Na jarenlang reorganiseren is de dienst nog altijd niet op orde. Overigens heeft dienst ook wel veel werk: ruim twintig procent van de Amsterdamse huishoudens krijgt maandelijks geld overgemaakt door de sociale dienst.
Overigens is het niet alleen kommer en kwel met de automatisering. De gemeente kreeg onlangs wel de prijs voor de beste gemeentelijke website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.