Versatel kiest voor Cisco's DPT-technologie

Telecomprovider Versatel heeft samen met internetbackbone Cisco de Dynamic Packet Transport (DPT)-technologie geïmplementeerd op zijn netwerk.

Met de implementatie kan Versatel het sterk groeiende IP-verkeer efficiënter afhandelen. Volgens woordvoerster Anoeska van Leeuwen heeft Versatel juist voor Cisco gekozen, omdat het met zijn DTP-technologieproven technology in huis heeft. Bovendien was Cisco volgens Versatel in staat om in samenwerking met de telecommunicatieprovider "een oplossing op maat te leveren. En die flexibiliteit hadden we nou juist nodig om tot een optimaal resultaat te komen."
De introductie van DPT zorgt voor een snellere levering van internet (IP)-diensten via Versatel's glasvezelnetwerk, zonder dat de SDH (snelle her-routering) en ATM-lagen gebruikt hoeven te worden. De snelheid van het datatransport loopt daarbij op naar 2,5 Gigabit per seconde.
"Vanwege de verwachte sterke groei in ons IP-verkeer was het noodzakelijk om de capaciteit in ons op SDH gebaseerde netwerk uit te breiden", aldus Aad Beekhuis, coo van Versatel. "Door de directe implementatie van Cisco's DPT op ons glasvezelnetwerk, zij we niet alleen in staat om verkeer weg te halen van onze SDH circuits en ATM-netwerk, maar hebben we ook de mogelijkheid om ons netwerk veel gemakkelijker en kosten-efficiënter in te zetten."
Cisco's DPT is een flexibele pakketring-technologie die SDH's schaalbare, intelligente IP-transport combineert met Versatel's bestaande galsvezelringen. Gelijktijdig met de keuze van DPT heeft Versatel ook Cisco's 12000 serie internet routers geïmplementeerd voor de uitbouw van het IPbackbone netwerk. Dit netwerk is operationeel in de gehele Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.