TDX wil geld zien van internetbedrijf Ladot

Het vorige week met veel vlagvertoon begonnen nieuwe internetbedrijf Ladot heeft deze week een speldeprikje gekregen van het internetbedrijfje TDX.

Het Dordtse bedrijf heeft de domeinnaam ladot.nu laten registeren om geld te krijgen dat het naar eigen zeggen tegoed heeft van Ladot.com. LaDot kan de domeinnaam voor ruim 67.000 gulden terugkrijgen, het bedrag dat TDX tegoed zegt te hebben.
Met Ladot kwamen de drie voormalige oprichters en topmensen van Worldonline Eric Tolsma, Rob van der Linden en Nina Brink weer terug op het toneel. Ladot neemt de failliete internetprovider Freehosting over en wil met het concept van goedkope websites in Nederland en andere Europese landen veel geld verdienen. Behalve de drie voormalige WOL-topmensen neemt ook het Amerikaanse investeringsbedrijf Fgii via dochter European Capital Ventures (ECV) deel. Fgii krijgt een meerderheidsbelang in Ladot.
Met het bedrijf nam Ladot echter niet de schulden over van Freehosting, omdat dat bedrijf al failliet was verklaard. De schuldeisers, die bij elkaar 16 miljoen gulden tegoed hebben, kunnen alleen nog aanspraak maken op het bedrag dat Ladot voor Freehosting heeft betaald. Kleine schuldeisers als TDX kunnen het in zo'n geval meestal vergeten.
Met het 'beslag' op een domeinnaam - de belangrijke domeinnamen ladot.com en ladot.nl zijn wel in het bezit van het nieuwe internetbedrijf - hoopt TDX Ladot te bewegen om toch over de brug te komen. Ladot heeft zich verrast getoond, maar nog geen besluit genomen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.