Mobiel chipprocédé tegen lage kosten

Philips Semiconductors start een nieuw, kosteneffectief productieproces voor radio frequence high performance chips in nieuwe generatie mobiele apparatuur.

Deze kunnen daardoor tegen aanzienlijk lagere kosten dan de chipproducten van concurrerende bedrijven worden geproduceerd.
Het geheim van het kosteneffectieve chipprocédé, genaamd Qubic4, schuilt volgens een Philips-woordvoerder onder andere in hetall-sillicon concept volgens welke de chip wordt geproduceerd. De concurrentie maakt voor het fabriceren van deze energiezuinige hoge-snelheid chips tot dusverre gebruik van duurdere technieken, zoals silicon-germanium (SiGe). De Philipswoordvoerder wijst er bovendien op dat met het Qubic4-proces, het produceren van meer chips op éénwafer mogelijk wordt en ook dit leidt tot kostenbesparingen.
De Qubic4-technologie is niet alleen geschikt voor de huidige generatie mobiele telefoons, maar vooral ook voor de derde generatie (3G) mobiele technologie, waarmee internet browsing en videostreaming mogelijk wordt.
"Het in de hand houden van de kosten is altijd een factor van belang geweest in de prijsgevoelige mobiele markt", aldus analist Allen Nogee van Cahners In-Stat Group. "Het nieuwe Qubic4-procédé voor RF-chips biedt producenten van mobiele apparatuur voldoende flexibiliteit om geavanceerde producten tegen lage prijzen aan te bieden."
Volgens Neil Morris, director advanced technology bij Philips Semiconductor, geven de mobiele leveranciers de voorkeur aan eenall-sillicon oplossing, mits deze kan voldoen aan de vereiste prestaties. "Met Qubic4 geven we onze klanten een kosteneffectieveall-sillicon-oplossing voor de nieuwe generatie mobiele apparatuur, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en betrouwbaarheid."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.