Minder investeringen in IT-sector

De millennium-wisseling heeft vorig jaar een forse negatieve invloed gehad op investeringen in de automatisering.

Dat hebben de Vereniging Nederlandse IT en de Vereniging ICT gisteren officieel bevestigd.
Bedrijven staken in 2000 in totaal 24,8 miljard gulden in informatietechnologie. Dat is weliswaar 3,8 procent meer dan een jaar eerder, maar de groei is veel kleiner dan in voorgaande jaren.
De groei kwam voor rekening van de zakelijke markt. Daar ging 20,8 miljard om in nieuwe techologie. De consumentenmarkt is goed voor 4 miljard gulden, zo blijkt uit de ICT-marktmonitor van de twee organisaties. Veel bedrijven bereidden zich voor op de gevreesde millenniumbug door versneld nieuwe apparatuur aan te schaffen, zodat ze er zeker van waren dat ze ongestoord verder konden werken in 2000. De dip in 2000 was echter zeker in de eerste helft van het jaar groter dan verwacht.
Dit jaar stijgen de uitgaven aan IT-producten met 4,25 procent, verwachten de twee verenigingen. Daarbij moet de zakelijke markt voor de groei zorgen. Consumenten geven dit jaar zelfs minder uit aan computers en toebehoren dan voorgaande jaren. De omzet daalt met 5 procent tot 3,6 miljard gulden. De belangrijkste reden: de meeste huishoudens hebben inmiddels een computer en volgens de immens populaire PC-privé regeling kan maar een keer per drie jaar met meebetaling door de fiscus een nieuwe PC worden aangeschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.