PLG bouwt computers-op-maat voor Tulip

Tulip Computers heeft een overeenkomst gesloten met het Duitse PLG voor de bouw van de Tulip Vision Line en de @ction Line PC's.

Het Augsburgse bedrijf begint op 1 april met de productie van computers-op-maat. Volgens Tulip past de overeenkomst binnen de (zoveelste) reorganisatie van het Nederlandse computerbedrijf.
Naast de voordelen van hetbuild to order-principe om voorraadvorming te voorkomen, biedt hetconfigure to order-principe van het akkoord met PLG het voordeel dat ook voor kleinere series zeer veel flexibiliteit geboden kan worden in de beschikbare configuraties. PLG verscheept de systemen rechtstreeks naar de eindgebruikers waardoor de buitenlandse vestigingen van de magazijnen gesloten kunnen worden. Ook wordt gebruik gemaakt van internet om faciliteiten te bieden alsorder tracking and tracing om zo een optimale order-afhandeling te kunnen garanderen. De rechtstreekse leveringen, verkorte levertijd en sluiting van de magazijnen leveren geld op, verwacht Tulip.
Over de reorganisatie heeft CRN in november vorig jaar al gepubliceerd. Toen heeft Tulip aangegeven geen afscheid te nemen van het kanaal. Hoewel de computerfabrikant zelf geen voorraad meer wil houden, blijven de voorraden bij de distributeurs belangrijk voor Tulip. Vanuit voorraad kan namelijk sneller geleverd worden. Daarnaast blijven de dealers belangrijk voor de toegevoegde waarde en de logistieke kwaliteit.
Tulip zal de relatie met haar huidige partner Ingram Micro Frameworks per 1 april omzetten in een samenwerkingsverband op projectbasis. Ingram treedt als partner op voor de productie van PC's in grote series met klantspecifieke configuraties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman / Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.