ABN Amro kiest Earthport voor handelsnetwerk

ABN Amro gaat een deel van zijn wereldwijde aandelen-handelsnetwerk inrichten met de E-Core suite van het Britse Earthport.

Het E-Core pakket maakt het voor de klanten van de bank onder andere mogelijk online hun saldo's te bekijken en aandelen aan te kopen en/of te verkopen via hun personal computer of WAP-telefoon. De invoering van het systeem maakt het voor ABN Amro mogelijk zijn producten en services online aan zijn klanten aan te bieden en rechtstreeks transacties met de klant uit te voeren.
Earthport heeft een reputatie opgebouwd in het leveren van veilige online betalingssystemen voor banken, telecommunicatiebedrijven en internet service providers. De online transacties kunnen plaatsvinden via PC's, interactieve digitale televisie, mobiele telefoons en e-handelsmarkten. De geregistreerde gebruikers krijgen een persoonlijke elektronische portemonnee (E-Wallet), waarin de gegevens van de gebruiker zijn opgeslagen. Op die manier kunnen gebruikers online boodschappen doen, zonder dat dee-tailer alle details over de consument in handen krijgt.
Onlangs heeft Earthport een overeenkomst gesloten met het Ierse Eircom, IBM en EMC voor het opkrikken van de transactiesnelheid van de systemen. Deze komt daardoor nu te liggen op 70.000 transacties per seconde. Het Ierse Eircom treedt op als host. De infrastructuur van Earthport bestaat uit de EMC Symetrix opslag-architectuur en IBM's mainframe S/390 servers met parallelle Sysplex clustertechnologie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.