Overheid moet ICT-besparing teruggeven

Het bedrijfsleven wil dat de overheid het geld teruggeeft dat zij besparen doordat de ondernemingen hun administratie transparanter automatiseren.

Dit blijkt uit de publicatie 'Reductie administratieve lasten door ICT' van het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM).
De regering wil de administratieve last bij ondernemingen terugdringen. Dat is onder meer mogelijk door de administratie bij ondernemingen dusdanig te automatiseren dat de overheid via ICT de informatie die zij meent nodig te hebben kan tappen uit de bronadministratie. Ondernemers zien hier wel voordelen in. De software eist dan namelijk van de overheid dat op een eenduidige manier informatie uitvraagt bij het bedrijfsleven. Vooral het dubbel of onduidelijk vragen van gegevens wekt tegenwoordig veel ergernis.
De minpunten zijn er natuurlijk ook. Veel MKB-firma's hebben hun administratie uitbesteed. De besparing wordt dus gemaakt bij de administratiebureaus en de ondernemers zijn bang dat de bureaus niet van plan zijn hun rekeningen te verlagen, danwel meer service te verlenen. Ook bij de overheid zouden besparingen optreden als de vergaring van informatie doelmatiger verloopt. De ondernemers verlangen dat de overheid dit geld naar hen terugsluist.
Tevens zijn de ondernemers bang dat zij steeds hun administratie moeten aanpassen aan nieuwe versies van software. Daar voelen ze dus weinig voor. En zij zijn bang dat de vertrouwelijkheid van de gegevens niet kan worden gegarandeerd.
Het EIM ziet een schone taak voor de overheid weggelegd om met goede voorlichting de huiverigheid bij de ondernemers weg te nemen.
Meer informatie:http://www.eim.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.