Ben Verwaayen misschien weg bij Lucent

Ben Verwaayen geeft aan Lucent wellicht te verlaten. Hij wil de diepsnijdende sanering niet op zijn conto hebben staan.

De oud-topman van PTT voegde zich als tweede man bij Lucent. Iedereen zag hem als de toekomstige topman bij de onderneming. Maar het gaat inmiddels heel slecht bij Lucent. De koers is van bijna zeventig dollar naar nauwelijks twaalf gezakt.
In NRC Handelsblad constateerde Verwaayen dat hij misschien over zes maanden niet meer past in de top van Lucent. Voor de zekerheid voegde hij er wel aan toe: "Misschien zit ik hier over drie jaar nog."
Hij is nu als Vice Chairman belast met de commerciële kant van Lucent wereldwijd. Hij moet meehelpen de reorganisatie goed te laten verlopen. Dat betekent dat hij ook verantwoordelijk is voor de afvloeiing van tienduizend banen. Hij zal de aandeelhouders die hun hele pensioenvoorziening via de aandelenkoers verloren hebben zien gaan moeten uitleggen dat het wel weer goed komt. Natuurlijk komt het goed met de oude AT&T-dochter. Maar heel vaak wordt de boodschapper van het slechte nieuws toch onthoofd. Verwaayen wacht daar zeker niet op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-21T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.