Informatica breidt Europese activiteiten uit

De van oorsprong Amerikaanse onderneming Informatica koopt voormalige distributeurs op om zijn Europese activiteiten uit te breiden.

Na een Zwitserse en Duitse vestiging heeft het bedrijf nu ook in Nederland en België een vestiging geopend. Door de distributeur Syn-t-sys van zijn eigen software voor analyse van elektronische handel op te kopen voor een bedrag van 24 miljoen gulden, hoopt de onderneming de markt hier nog beter te kunnen bewerken.
Directeur en oprichter Gaurav Dhillon verwacht dan ook veel van de Nederlandse markt: "De dynamiek in de financiële wereld en de veelal internationaal opererende bedrijven vormen een aantrekkelijke afzetmarkt voor onze producten. Daarnaast zien we dat de dienstverlening hier goed ontwikkeld is en relatief veel mensen met kennis werken." Chrétien Minke, voorheen commercieel directeur van Syn-t-sys, heeft de post algemeen directeur Informatica Nederland en België voor zijn rekening genomen.
Het bedrijf ondervindt weinig hinder van de afkoelende economie in het thuisland aldus Dhillon. "Onze producten zijn bedoeld om informatie uit systemen voor onder andere elektronische handel te vergaren. De analytische applicaties Powermart en de infrastructuur-software Powercenter zijn toonaangevende producten voor het meten van prestaties op het gebied van e-zakendoen. Daar blijft de vraag onafgebroken hoog naar", aldus de directeur. Ook geeft hij aan dat de activiteiten van zijn bedrijf buiten de VS, waaronder in Europa, uitermate goed presteren.
Belangrijke factor in het succes is dat het bedrijf met zijn specialistische producten een stammenstrijd van bestaande leveranciers voorkomt. "Wij zijn vaak een soort Zwitserland tussen de verschillende technologieleveranciers als Siebel, Oracle en Ariba", vervolgt Dhillon. "Grote bedrijven die op zoek zijn naar een oplossing voor hun informatievoorziening hebben de keuze voor een neutrale partij al snel gemaakt. Daarom zie ik ook IT-afdelingen die hun eigen systeem ontwikkelen en een aantal kleinere partijen als onze enige concurrenten."
Afgezien van het uitbouwen van een wereldwijde organisatie is de onderneming ook druk bezig om zijn producten verder te ontwikkelen. Volgens wel ingelichte bronnen krijgt Powercenter op zeer korte termijn een opwaardering. Ook werkt het bedrijf aan analytische software, waarmee ook het rapportagestuk voor bedrijven te verzorgen is. Nu levert Informatica met name systemen die informatie uit de backoffice-applicaties doorsluist naar rapportagetools geleverd door Business Intelligence-leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.