Telfort geeft IT in handen van Cap Gemini

Telfort en Cap Gemini Ernst & Young hebben een 5-jarig contract ondertekend waarbij Telfort het beheer van de interne ICT-infrastructuur overdoet.

Met de order is een bedrag van 90 miljoen euro (200 miljoen gulden) gemoeid. De voorgenomen strategische samenwerking gaat verder dan alleen de outsourcing van Telfort's interne systeembeheer. Telfort wil op verschillende vlakken nauw met Cap Gemini Ernst & Young gaan samenwerken.
Volgens IT Director van Telfort Marc Kok denkt Telfort door de samenwerking beter te kunnen inspelen op de snel veranderende markt. "Het is onze bedoeling nog beter invulling te gaan geven aan grote automatiseringsprojecten. Daarin spelen ontwikkelingen van telecomapplicaties en internetdiensten uiteraard een belangrijke rol."
Toon van Eijl, Strategic Program Director van Cap Gemini Ernst & Young, stelt: "De kracht van deze samenwerking is de hoge mate van flexibiliteit: geen keurslijf, maar een contract dat gedurende de looptijd meegroeit met de steeds veranderende vragen van de markt''.
Volgens het outsourcing-contract neemt Cap Gemini Ernst & Young per 1 maart de werkzaamheden van IT-Operations over. Deze Telfort-afdeling voert het systeembeheer voor de 2000 Telfort-medewerkers uit. De activiteiten omvatten de IT-helpdesk, het testen van nieuwe software, het verzorgen van de kantoorautomatisering en het beheer van de infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.