Sanering World Online door Tiscali

De door Tiscali overgenomen internet-aanbieder World Online wordt flink afgeslankt. Alle als dubbelfuncties bestempelde banen verdwijnen binnenkort.

In Nederland heeft dit weinig tot geen gevolgen. In het najaar van 2000 heeft voormalig topman Kinsella al een reorganisatie doorgevoerd. Bij deze sanering zijn honderdtachtig banen bij het hoofdkantoor van World Online in Rotterdam geschrapt. De vestiging in Maarssen moest het met 82 werknemers minder doen. Nu werken er nog 240 mensen bij de laatste vestiging.
In de Belgische en Zwitserse vestiging van World Online vallen respectievelijk 45 en 58 ontslagen. Het personeel van World Online in België is sinds gisteren in staking tegen het dreigende ontslag. De Belgische site van WOL wordt niet ververst zolang het management weigert de saneringsplannen te herzien, aldus redactiechef Roosen. Ook in andere landen, waaronder Frankrijk, Engeland en Duitsland zullen banen verdwijnen bij World Online. In deze landen zijn zowel Tiscali als World Online actief.
World Online is sinds november eigendom van het Italiaanse Tiscali en heeft naar eigen zeggen ruim vier miljoen abonnees. Daarmee is het na T-Online de grootste internetprovider van Europa, hoewel het wel twee keer zo klein is als de dochter van Deutsche Telekom.
Tiscali maakte onlangs bekend dat zowel de omzet als het verlies zijn gestegen. Het verlies steeg van 2,8 miljoen euro in het vierde kwartaal van 1999 naar 13 miljoen euro, terwijl de omzet verdrievoudigde tot ruim 52 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.