Software-uitgever AND vraagt surcéance aan

AND, de Nederlandse software-uitgever gespecialiseerd in routeplanners en indexering, heeft gisteren surcéance van betaling aangevraagd.

Het bedrijf zegt in een persbericht geprobeerd te hebben de verkoop van twee divisies, Data Solutions en Publishing Solutions, te versnellen, maar dat heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. In Nederland werken 110 mensen en internationaal bijna 400 bij AND.
AND International Publishers NV vraagt voor zichzelf en haar Nederlandse dochters uitstel van betaling aan. Het bedrijf lijdt al enkele jaren verlies. AND heeft al enkele bedrijfsonderdelen verkocht, zoals in september Cartographic Publishers Ltd aan de Britse uitgever WHSmith en enkele dagen terug voor 8 miljoen gulden aan de Nederlandse Bibliotheek Dienst dochter Biblion, een ontwikkelaar van diensten voor bibliotheken met 125 werknemers met een omzet van 26 miljoen gulden.
AND is opgericht in 1984 met zijn hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in de UK, de VS, Duitsland en productiefaciliteiten in Ierland en India. Het bedrijf heeft steeds marktleider in routeplanners willen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-23T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.