Pink Roccade en CWW in ondertrouw

Pink Roccade aast op Computercentrum Waterbedrijven (CCW) dat overigens zelf bij Pink heeft aangeklopt om toekomstige groei veilig te stellen.

Computercentrum Waterbedrijven uit Zwolle is al ruim 25 jaar actief en startte als afdeling automatisering van de Waterleidingmaatschappij Overijssel. CCW is nu de grootste ICT-leverancier van de waterbedrijven in Nederland. "Wij zijn in een paar jaar tijd flink gegroeid: van twintig tot honderdvijftig medewerkers en van vier tot vijfendertig klanten", vertelt verkoopdirecteur Ed Groot. "Alleen lopen we nu tegen onze grenzen aan. De markt verandert snel. Er zijn flinke investeringen nodig om de kennis op ICT-gebied bij te houden."
In zijn toelichting stipt Groot een aantal groeivertragende factoren aan. Het lukt het bedrijf niet meer om voldoende personeel aan te trekken, omdat CCW geen aansprekende naam is in de markt. Het automatiseringsbedrijf kampt daardoor met een hoog aantal inhuurkrachten (bijna honderd). Daarnaast mist CCW voldoende kennis van internet-oplossingen en staat ook de huidige constructie van aandeelhouders die tegelijkertijd klanten zijn een verdere professionalisering van de dienstverlening in de weg. "Door aansluiting bij een strategische partner als Pink Roccade verwachten we onze positie wel te kunnen uitbouwen."
Groot hoopt bijvoorbeeld dat CCW een grotere rol kan spelen in het adviseren over en implementeren van erp- en crm-toepassingen.
CCW poogt tevens meer klanten onder waterschappen te werven. Wanneer er door de overname zo'n krachtige ICT-organisatie op de watermarkt ontstaat, zouden waterbeheerders ertoe kunnen besluiten hun automatisering daar onder te brengen.
Pink Roccade is via de werkmaatschappij Civility actief in de waterwereld, met name op gemeentelijk niveau. Wanneer de overname definitief doorgaat, zal CCW de activiteiten voorlopig onder eigen vlag voortzetten. Volgens woordvoerder Paul Kwakkenbos wil Pink Roccade een sterke positie innemen op deze markt en past de overname van CCW in dit streven. "Wij willen gezamenlijk nieuwe producten ontwikkelen, bijvoorbeeld een oplossing waarmee gemeenten één heffingenaanslag voor nutsfaciliteiten kunnen versturen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.