Nederlandse consument wijst creditcard af

De Nederlandse internetconsument blijft afkerig van het online betalen met een creditcard, zo blijkt uit onderzoek van http://www.Winkelstraat.nl.

Anders dan Amerikaanse collega-consumenten, die inmiddels massaal gebruik maken van de creditcard bij het doen van hun internetboodschappen, zegt meer dan 50 procent van de Nederlandse online-klanten niet te vertrouwen op de veiligheid van hun creditcard.
De argwanende houding van de Nederlandse internetconsument zou zich wijzigen als de betaling via het internet gegarandeerd veilig is. In dat geval zou bijna 60 procent zijn inkopen via het internet doen. Maar ook de bezorging vormt een probleem. Volgens 24,8 procent van de ondervraagden zouden ze meer boodschappen doen via het net als deze service wordt verbeterd en 16 procent zegt meer internet-inkopen te zullen doen als ze meer informatie krijgen over de betreffende online winkel.
Overigens blijkt uit het onderzoek dat het Web Trader-logo van de Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, geen garantie biedt voor meer verkopen. Slechts 33,1 procent van de Nederlandse consumenten zegt alleen te kopen bij de online winkels die voorzien zijn van het Web Trader-logo. Een ruime meerderheid is niet zo kieskeurig als het gaat om het kopen bij sites die geen Web Trader-logo voeren.
Overigens zit het online-aankopen duidelijk in de lift. Tachtig procent van de 133 ondervraagden zegt dit jaar meer inkopen via het internet te zullen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra