Newconomy in overleg over kapitaalsinjectie

Internetinvesteerder Newconomy onderhandelt met participatiemaatschappij Nethave over een financiële injectie, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Nethave, dochter van Greenfield participaties, zou een van de vier investeerders zijn die het noodlijdende Newconomy van nieuw kapitaal willen voorzien. Het initiatief komt van interim-bestuursvoorzitter K. Scholtes, die de afgelopen weken ook heeft gepraat met de participatiemaatschappijen van ABN Amro, Fortis en de investeringsgroep Reggeborgh. Volgens het bericht is de geschorste bestuursvoorzitter Maurice de Hond niet bij de onderhandelingen betrokken.
De uitkomst van de gesprekken zal op 5 maart bekend worden gemaakt, als Scholtes zijn reddingsplan uit de doeken doet. Tijdens die bijeenkomst beslissen de aandeelhouders ook over de positie van Maurice de Hond. Nethave heeft al de nodige belangen opgebouwd in Duitse IT-bedrijven, maar wil zich ook inkopen in internationaal opererende technologiebedrijven.
Newconomy zou het extra geld goed kunnen gebruiken. De interinvesteerder had begin dit jaar nog slechts 6,5 miljoen euro in kas en heeft daarnaast nog een verplichting van 18 miljoen euro aan de Groningse investeerder Jakob Pieterman. Als gevolg van het nieuws steeg het aandeel Newconomy op de lokale markt met bijna 27 procent naar 1,7 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.