ICT-geld hoger onderwijs nog in de pot

De Voorlopige Rekening van de regering meldt dat in 2000 25 miljoen gulden bestemd voor ICT in het hoger onderwijs niet is uitgegeven.

Minister Zalm van Financiën heeft de Voorlopige Rekening deze week aan de Tweede Kamer aangeboden. Zij is het voorspel van het definitieve jaarverslag van het Rijk over het jaar 2000. Dat krijgen de volksvertegenwoordigers de derde woensdag van mei overhandigd.
Onder het hoofdstukje Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen staat dat 25 miljoen gulden, bestemd voor ICT in het hoger onderwijs, niet is uitgegeven. De vewachting is dat het dit jaar wel gebeurd. Een woordvoerster van het ministerie van OC en W kan niet aangeven wat de oorzaak is van het niet besteden van het geld. En zij wijst er met nadruk op dat het bedrag alsnog voor het juiste doel wordt uitgegven.
"Ook zijn andere ICT-middelen in 2000 niet volledig tot besteding gekomen; voor een deel zijn al wel verplichtingen aangegaan en voor een ander deel (onder meer bij expertisecentra) vindt de toekenning pas plaats in 2001 en niet in 2000 zoals gepland was", meldt het 'onderwijs-stukje' in de voorjaarsnota.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-01T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.