AND-voorzitter Haveman houdt het voor gezien

Het lijkt nu snel bergafwaarts te gaan met elektronisch uitgever AND International Publishers. Donderdag stapte ook bestuursvoorzitter C. Haveman op.

Vorige week kreeg het bedrijf uitstel van betaling wegens de opgelopen schuldenlast, maar volgens bewindvoerder Princen heeft zich sindsdien nog een nieuwe schuldeiser gemeld. De claim betreft een achtergestelde converteerbare obligatielening van 50 miljoen gulden.
Haveman was nog de enige bestuurder bij AND. H. de Jong is door de Raad van Commissarissen benoemd als vervanger. De vraag is echter voor hoe lang.
Kort voor het ingaan van de surséance verkocht AND onderdeel Biblion voor 8 miljoen gulden aan de Nederlandse Bibliotheek Dienst, waardoor het zijn bankschulden kon aflossen en voorlopig de werkzaamheden kan voortzetten. Bij dochtervennootschap AND Strategic Development Center zijn de deuren echter dicht op advies van Princen.
Bestuursvoorzitter D. Raman van internetbedrijf Tie liet vorige week weten dat wat hem betreft AND 'ancient history' is. Tie was een van de twee bedrijven die elektronische uitgeverij AND vorig jaar het hofmaakten, naast het Zwitserse Distefora. De avances liepen op niets uit. AND hield de kopers bijna hooghartig op afstand. Overnamegesprekken leidden het bestuur slechts af van de eigenlijke taak, zo luidde het verhaal, de omschakeling naar internet en het zoeken naar partners die daarbij zouden kunnen helpen.
De Rotterdamse uitgever wilde omschakelen van een bulkleverancier van gegevens voor route- en reisplanners naar een fijnmazige dienstverlener op internet met de daarbij behorende hogere marges. Bedrijfsonderdelen die niet in de nieuwe strategie pasten, zouden door verkoop voldoende financiële ruimte bieden voor de beoogde gedaantewisseling.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.