Draka blijft optimistisch over glasvezel

Kabelfabrikant Draka blijft onverminderd optimistisch over de groei van de telecom- en multimediakabelmarkt.

Het bedrijf heeft 110 miljoen euro (bijna 250 miljoen gulden) geïnvesteerd in een grotere productiecapaciteit en hoopt daarmee te profiteren van het tekort aan glasvezels dat er nog steeds is. Wereldwijd groeide de vraag naar glasvezelkabel afgelopen twee jaar met 40 procent, maar analisten verwachten de komende jaren een halvering van die groei. Draka voorziet voor dit jaar een aantrekkende vraag (naar speciaalkabel) in de olie- en gasindustrie, maar ook in de transportindustrie en bouw. Daar verwacht Draka ook veel omzetwinst te halen en genoeg glasvezelkabel te verkopen om de uitgebreide productiecapaciteit ook te kunnen inzetten.
De nettowinst zal dit jaar met minstens 10 procent stijgen, verwacht het bedrijf. Vorig jaar groeide de winst met 44 procent tot bijna 97 miljoen euro (212 miljoen gulden) bij een omzet die met ruim de helft steeg tot 1,73 miljard euro (3,8 miljard gulden). De omzetgroei kwam overigens vooral door de overnames van de Nederlandse branchegenoot NKF en aankopen in Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.