Getronics verwacht pas in 2002 weer groei

Getronics noemt 2000 en 2001 magere jaren. Maar, zo kregen aandeelhouders te horen, 2002 is het jaar van echt herstel.

De omzet steeg in 2000 weliswaar met 13 procent tot ruim 9 miljard gulden, mede door het in 1999 overgenomen Wang Global, maar de winst zakte met 4 procent tot 547 miljoen. Dit jaar zal de omzet niet hoger uitkomen en zal de winst lager uitkomen, denkt Getronics. Pas volgend jaar wordt het beter en in 2003 denkt het bedrijf weer echt winst te zullen gaan maken.
Volgens topman Cees van Luijk zijn daar grote overnames voor nodig. Die kan Getronics met de beurskoers van vandaag de dag niet betalen zonder afgestraft te worden door de aandeelhouders. Extra aandelen uitgeven voor een overname zou de winst per aandeel nog verder onder druk zetten. Voorlopig bekijkt Getronics vooral kleinere overnamekandidaten. Met name in Duitsland en Frankrijk is de speurtocht ingezet. De automatiseerder moet in die landen drastisch groeien om een rol van betekenis te spelen en winst te maken.
"Het probleem is geschikte bedrijven te vinden voor een redelijke prijs. We zullen creatief moeten zijn", adus Van Luijk donderdag.
Net als een paar maanden geleden herinnerde Van Luijk aan de moeizame start van 2000. De eerste drie maanden hielden klanten de hand op de knip om bij te komen van de torenhoge uitgaven voor de milenniumbug. De aarzeling in de drie kwartalen die volgden, schrijft Getronics vooral toe aan de tijd die ondernemingen nemen om te beslissen welke internetstrategie te volgen.
Hoe het de komende tijd gaat, is nog afwachten. De ICT-uitgaven van bedrijven trekken weer aan en zullen volgens analisten zeker in de dubbele cijfers komen. Anderzijds blijft de Amerikaanse economie een vraagteken. Trekt die niet aan, dan is het onduidelijk wat daarvan de gevolgen voor Europa zullen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.