Europese internetverbindingen onbetrouwbaar

Het Europese internetverkeer kampt met files en opstoppingen, met name in Griekenland.

Dit is de conclusie van een onderzoek van het IJslandse internetsoftware- en conultancybureau Men & Mice naar online 'prestatiefouten': omissies waardoor een verbinding naar een internetsite wordt afgebroken of onnodig traag verloopt. Meer dan 75 procent van de onderzochte Griekse internetzones lijden bij tijd en wijle aan dit euvel en - verrassend - ook Denemarken staat er niet goed voor: bijna 66 procent van de onderzochte zones vertoont hier 'prestatiefouten'.
 
Geruststellend zo op het eerste gezicht is dat Nederland, samen met Frankrijk en Duitsland, het beste scoort als het gaat om betrouwbare, goed functionerende internetverbindingen. 'Slechts' 31 procent blijkt hier in de fout te gaan. Maar de onderzoekers noemen dit nog steeds een te hoog percentage. Volgens Man & Mice kunnen de gesignaleerde obstakels in de internetinfrastructuur de groei in het Europese internetgebruik in de weg staan.
 
Waarom landen als Nederland en Frankrijk relatief goed scoren, heeft volgens het onderzoek te maken met het feit, dat in deze landen een centrale organisatie de uitgifte van belangrijke topdomeinnamen coördineert. In Griekenland is de uitgifte van domeinnamen daarentegen meer gedecentraliseerd, hetgeen in dit geval leidt tot een overdaad aan 'prestatiefouten' in internetverbindingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.