Citrix slaat grote slag met Shell-deal

Citrix breekt door naar het segment van grote ondernemingen. Shell gaat diens software gebruiken voor minstens 15.000 Windows 2000-bureaucomputers.

De Metaframe Application Server is het product van Citrix dat de koppeling maakt tussen tal van softwaresystemen enthin clients. Shell gaat demiddleware bijvoorbeeld gebruiken voor Microsoft Office, SAP, Oracle en in huis ontwikkelde toepassingen.
Het doel van Shell Group Infrastructure - Desktop (GI-D) is wereldwijd een gestandaardiseerde desktop te hebben op meer dan 80.000 clients. Het voordeel daarvan is dat Shell vanaf 1 centraal punt wereldwijd zijn applicaties kan beheren. "In de petrochemische industrie is het niet alleen belangrijk ervoor te zorgen dat bedrijfskritische applicaties wereldwijd beschikbaar zijn, maar ook om een centraal IT-beheer te behouden", verklaart Johan Krebbers zijn keus voor Metaframe. Krebbers werkt bij Shell Group.
Citrix droomt ervan een deel van deenterprise-markt tot zijn marktaandeel te verwerven. De overeenkomst met Shell is wat dat betreft een leuke opsteker. Citrix heeft vorig jaar bijna aan de bedrijfsverwachtingen voldaan. De langzame acceptatie van Windows 2000 heeft de resultaten onder druk gezet.
In september vorig jaar heeft Citrix plannen ontvouwd om sneller zijn software op te waarderen naar internet-standaarden. Onlangs bracht het Metaframe Xpe naar buiten. Vooral deze software is bedoeld voor grote ondernemingen. Tegelijkertijd bekijkt Citirx met welke andere partijen het strategische samenwerkingsverbanden kan sluiten om binnen te dringen in deenterprise-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-06T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.