Landis' omzet valt beleggers flink tegen

ICT-bedrijf Landis is gisteren op de beurs met een stevige koersval afgestraft voor de tegenvallende cijfers die het bedrijf presenteerde.

De nettowinstgroei van 150 procent tot bijna 25 miljoen euro (54 miljoen gulden) was mooi, maar de omzetgroei van slechts 4 procent tot 668 miljoen euro (1,47 miljard gulden) was een stevige tegenvaller.
Landis voorzag bij de halfjaarcijfers in september vorig jaar aan over 2000 een stijging van de omzet met minstens 25 procent bij een verdubbeling van de winst. Deze verwachting was exclusief het overgenomen Detron.
Als verklaring voor de zwaar tegenvallende omzetgroei noemde Landis gisteren de marktontwikkelingen in de Europese ICT-markt in 2000. Alle bedrijven hebben daar behoorlijk last van gehad, en wij dus ook, aldus bestuursvoorzitter Paul Kuiken. De reactie van de beurs - een koersdaling van 15 procent - noemde hij gezien de mooie winststijging overdreven.
De bestuurders benadrukten gisteren dat Landis omzetgroei heeft geboekt in alle landen waar het bedrijf actief is, met uitzondering van Frankrijk en Groot-Brittannië. In Frankrijk bleef de omzet stabiel, in Groot-Brittannië daalde die. Maar dat komt volgens het bedrijf door een herstructurering waarbij laagrenderende activiteiten worden afgestoten in ruil voor hoger-renderende. Aan voorspellingen voor dit jaar wilde de Landis-top zich gisteren niet wagen. Daarvoor zijn de vooruitzichten te onzeker.
Landis heeft distributiecontracten afgesloten met onder andere Ascend Communications, Cisco Systems, Lucent Technologies, Netscape en Novell.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.