Newconomy wordt een ICT-beleggingsfonds

Het investeringsbedrijf in de nieuwe economie Newconomy wordt omgebouwd tot een ICT-beleggingsfonds. Het bedrijf gaat ook anders heten, namelijk Newconomy Fund I, zo heeft interim-bestuursvoorzitter Kees Scholtes gisteren meegedeeld op een persconferentie.

Opmerkelijk is dat Scholtes weer plaats maakt voor Maurice de Hond, die eerder door de Raad van Commissarissen werd weggestuurd. De positie van De Hond is overigens onduidelijk, want Scholtes benadrukte dat hij de leidende rol krijgt in de uitvoering van het bedrijfsplan. Er is nog wel meer onduidelijk. Hoe het stappenplan voor de ombouw er bijvoorbeeld uit ziet, maakte Scholtes gisteren niet bekend. Eveneens bleef in nevelen gehuld hoe de omschakeling wordt gefinancierd.
Pas in mei komen meer details, zo meldde Scholtes gisteren. Het fonds moet een omvang krijgen van minstens 100 miljoen euro. Waar dat geld vandaan moet komen, is nog een vraag, want de beleggers toonden zich gisteren niet opgetogen. Het aandeel van het 'internet powerhouse' zakte onder de anderhalve euro, een fractie van de 20 euro waarvoor het in mei vorig jaar op de beurs kwam.
Een maand geleden kwam de al langer sluimerende onvrede van de grote beleggers in Newconomy tot uitbarsting. Toen werd tamelijk onverwacht bestuursvoorzitter, oprichter en grootste aandeelhouder Maurice de Hond op non-actief gesteld. Het conflict liep zo hoog op dat er zelfs nieuwe sloten op de deuren werden gezet om De Hond buiten de deur te houden. De Hond liet toen weten tot het uiterste terug te zullen vechten. In dat laatste lijkt hij met zijn rentree nu toch enig succes te hebben geboekt. Daar staat tegenover dat Newconomy niet meer het bedrijf is waarmee hij zo hoopvol begon.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.