UPC krijgt miljoenenclaim aan de broek

LSMG, ontwikkelaar van websites en software voor de reisbranche, sleept UPC voor de rechter. Het Amsterdamse IT-bedrijf eist 10 miljoen gulden.

Het bedrag is bedoeld als schadevergoeding van UPC Kabel TV & Telecom, omdat afspraken niet zouden zijn nagekomen.
Een oud-directeur van Eneco Call Services, inmiddels overgenomen door UPC, zou bereid zijn tegen zijn vroegere werkgever te getuigen. Deze H. de Jager was als ex-directeur van de Supergroep ook betrokken bij Superweb.
Een dochter van LSMG, 123 Bel Services, zou samen met Eneco een grote campagne opzetten om het naambellen in Nederland populair te maken. Daarvoor werd de term 'letterbellen' gebruikt. Eerst ging Bel Services in zee met KPN Telecom. Maar toen een aantal KPN Telecom-directeuren overging naar Eneco, werd Bel Services gevraagd het contract met KPN te verbreken. Eneco zou dan de rol van KPN overnemen. Alles leek goed te gaan totdat UPC de telefoonbelangen van Eneco kocht. Tot woede van Bel Services voelde UPC zich niet gebonden aan de afspraken die in een eerder stadium zouden zijn gemaakt.
Mr. J.P.M. Borsboom, advocaat van LSMG/Bel Services, denkt te kunnen bewijzen dat UPC wel degelijk vastzit aan de overeenkomst. Hij beschikt over een getekende intentieverklaring, waarin Eneco zich bereid verklaart lijnen en infrastructuur ter beschikking te stellen. Ook zou Eneco een 4 miljoen gulden kostend televisieprogramma ter promotie van het letterbellen financieren. Daarnaast tekende De Jager namens Eneco akkoord voor een offerte voor de website www.letterbellen.nl.
LSMG zegt grote schade te hebben geleden na het afhaken van UPC/Eneco. Het spelprogramma '123 Love' kwam nooit op televisie. Eneco zou evenmin de beloofde telecomdiensten hebben geleverd. Bij KPN lag ook geen toekomst meer, omdat het contract was opgezegd en KPN inmiddels naar een concurrent was overgestapt. Een reclamecampagne die Bel Services 750.000 gulden kostte, was waardeloos geworden. Talrijke klanten van Bel Services hebben een streep door hun relatie gezet, waardoor hele branches nauwelijks zijn te interesseren voor het letterbellen. LSMG kon financieel overeind blijven door haar software-activiteiten. Voor de reisbranche is Tickotel Travel Technology ontwikkeld. En die diensten worden wel afgenomen.
UPC onthoudt zich van commentaar hangende de juridische procedure.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-09T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.