ABN-Amro kiest voor diensten Digital Island

ABN-Amro maakt voor zijn nieuwe Wholesale Clients Business Unit (Wcbu) in Londen gebruik van de e-handelsinfrastructuur van het Amerikaanse Digital Island.

Digital Island levert de internet-infrastructuur voor ABN-Amro's wereldwijde e-handelsoperaties op de financiële markten. De Wcbu biedt databanken en een 'live' handelsomgeving waarmee fondsbeheerders inreal time vreemde valuta en effecten kunnen verhandelen. Momenteel heeft de business unit zo'n zestig klanten en een dagelijkse omzet van honderd miljoen dollar. De verwachting is echter dat die omzet over een jaar zo'n één miljard dollar per dag zal bedragen.
Digital Island zal in Londen de servers en het datacenter gaanhosten en zorgen voor een betrouwbare netwerk-connectiviteit. Daarvoor ontvangt het bedrijf uit San Fransisco een maandelijksehosting fee, plus een bedrag per transactie (gebaseerd op het aantal verzonden megabytes) en een betaling voor het integreren van de dienst.
Naar verluid is Digital Island gekozen uit een groep aanbieders met klinkende namen, zoals Akamai Technologies, Exodus Communications en IBM. Volgens ABN-Amro-topman David Woods, verantwoordelijk voor de e-handelsactiviteiten van de bank, is gekozen voor Digital Island, omdat ABN-Amro een provider wilde die én mee kan groeien met de zich snel ontwikkelende business unit, én een uitermate veilige digitale handelsomgeving kan bieden voor de veeleisende, grote klanten van de bank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-13T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.